en liten anekdot från apoteket

Jag formligen älskar när verkligheten förvandlas till en levande teater för en stund. Då bara står jag där och ler och njuter.

Det hände idag.

Jag stod inne på apoteket och funderade kring ett svenne-test jag gjort på internet en gång. Om man tittar på sin nummerlapp varje gång det plingar till ett nytt nummer på skylten så är man definitivt en svenne. En relativt snyggos mörkhyad kille tittade på sin nummerlapp och gick fram till kassan. Jag bestämde mig för att verkligen inte titta på siffrorna på min lapp, eftersom jag inte ville vara svennig.

Plötsligt stövlar en äldre herre in i apoteket och skriker till tjejen i betalningskassan:
"VAR  KAN  JAG  HITTA  BATTERIER  TILL  MIN  HÖRAPPARAT?"
"DÄR", sa hon så högt hon vågade och pekade mot ett av hörnen.
"VAR  DÅ?" undrade mannen.
"Där på en HYLLA  MITTEMOT  SKYLTEN där det står 'tänder'", sa hon.
"MITTEMOT  VAD?" skrek mannen.
"VÄNTA", skrek tjejen och hade slutat vara besvärad. "JAG  FÖLJER  MED  OCH  VISAR."
"Ja, du förstår", sa mannen lugnt. "Det blir så där när man inte har batterier i hörapparaten."

Då plingade det till på skylten och jag gick till kassan utan att titta på nummerlappen. Jag log brett och förnöjt åt teaterstycket som spelats upp för oss i apoteket.

Blomman ritar gubbar

Blomman ritar gubbar
Det är fööör gulligt att Blomman har börjat rita huvudfotingar.

Varför säljer sex?

Igår hade jag en rubrik med ordet sex i, och gissa om läsarstatistiken gjorde en ordentlig topp?
Vad är det egentligen med sex som göra att det blir så intressant?

Info om boken: releaseparty snart, finns nu att köpa i tre internetbokhandlar, BTJ ska recensera den, lokaltidningen intervjuar oss på lördag, finns på tre bibliotek i landet. Det har gått bättre än förväntat.


well... sex

Försvarande information: Jag har börjat blogga på en annan sida också, om den nya boken. Kanske därför jag inte alltid vet vad jag ska skriva här. Eller, jag letar bara nåt att skylla på om jag ska vara ärlig.

Onödig information: Mitt hår har blivit blekt när jag har solat solarium. Måste väl färga det då, men just nu har jag inga pengar till sånt. 

Censurerad information: Jag och Mr. Depp tittar på det nya sex-programmet på tvt. Han tycker att jag ska titta noga, lära och prova nya tricks. Mhm...
Inte för att jag på något sätt skulle vara dålig, men bättre kan man väl ändå bli. Sist lärde de ut... host  "tända brasan", "rita bokstäver" och annat hemligt...


 

möte

Idag ska jag till förlossningen, heheheh, det låter som att jag ska föda.
Vi ska dit på möte och presentera vår bok. Eventuellt vill de köpa.

Jag längtar så tills vi får trycka nästa bok, den börjar vara helt klar för inskickning. Men, men, vi måste först sälja klart första boken. Och PR tar tid. 

 


Förskolan

Usch, hur morgonpigga tror de att vi är? Vi måste lämna Blomman där 7.45 och hämta honom 10.45. Bara att lyda snällt, för vi har inte rätt till heltid, eftersom Mr. Depp har såååå ont i ryggen så att han inte kan jobba. Och då anser denna kommun att han lika gärna kan ha Blomman hemma. Dumma regler.

Allt detta gör jag för Blommans skull. Jag vill att han ska få ta del av det sociala på förskolan, även om han gärna skulle vilja sova till 10 varje morgon. Nu får vi drilla honom och laborera med sovtiderna.


Ice Age

Jag är Manny, Blomman är Sid och så har vi en docka som får spela bebin.
Manny måste bära Sid och bebin, stackars Manny måste gå på knä.

Ibland kommer tigern och då måste Manny springa fort, eller så fort det nu går att springa på knä. Allt för att rädda bebin från tigerns sylvassa tänder.

Sedan var jag till grannen och drack te och snackade böcker och illustrationer och avtal.

Snart har vi releaseparty för bok nummer ett.

bokar

Böckerna har kommit från tryckeriet nu och försäljningen är igång. Det känns underbart.

Det ringer någon hela tiden och pratar engelska med brytning, hon söker Fjäril och vill snacka green card. Vi får säga varje gång att hon måste ringa på mobilen.

Blomman har ännu inte fått gå tillbaka till förskolan, inte riktigt frisk än.

Månrosens vän har tagit livet av sig, hon är superledsen. Jag är rätt arg på han som skjöt sig själv. Han behöver inte lida mer, men alla som kände honom får dras med konsekvenserna av hans handlande.

Tinsel undrade varför ingen bloggar längre. Jag vet inte. Jag är en av dom som inte har bloggat på sistone, men om alla börjar blogga nu så kanske det smittar av sig och blir en dominoeffekt.