Istället för bloggtorka

Istället för att drabbas av bloggtorka så kopierar jag frågor från Expressen och klurar ut svar på dem: 

1. Vad ska det stå på din gravsten?
I did it myyyy waaaay
2. Är det bra att ibland bli berusad? Det kan vara roligt att tappa kontrollen en aning, så länge det stannar vid en aning.
3. På vilket sätt kan ens namn vara till för- eller nackdel? Jag gillade inte mina namn när jag var barn, men jag mognade in i dem och trivs nu väldigt bra.
4. Vilken är din mest utmärkande egenskap? Kreativiteten
5. Vad vet du nu som du önskar att du hade vetat när du var 15? Att det inte spelar nån roll vad de andra tycker.
6. Vad tänker du på när du inte kan somna? Något trevligt som någon sagt till mig.
7. Vad bör man ha gjort i livet? Det är viktigt för ens egen lycka att man följer sina drömmar och försöker hitta något meningsfullt att göra. Då blir man också till sin fördel och sprider lycka omkring sig.
8. Vilka regler bryter du oftast mot? Om någon har bestämt att jag ska göra något som jag själv inte motiverat mig till.
9. Vad saknar du mest från din barndom? Tid för mig själv.
10. Vad skulle du vilja ändra på i ditt beteende? Jag vill sluta ta åt mig när andra mår dåligt.
11. Vilken historisk tid skulle du velat ha upplevt? Även om det hade varit fruktansvärt så lockas jag av att få leva som träl under vikingatiden.
12. Vad skulle du göra om du var osynlig för en dag? Stirra på vackra människor, busa och stjäla godis från affären.
13. Hur tillbringar du helst dina ensamma stunder? Vid datorn eller med en god bok.

Om du riskerar att drabbas av bloggtorka så kan du kopiera frågorna och klura ut egna svar.

En sylhård snöboll

När jag var 10-11 år så hade vi snöbollskrig i kvarteret. Vi var två lag och jag vet inte om vi hade bestämt några regler, men i alla fall kastade Larsse en sylhård snöboll i huvudet och blev såååå arg så jag slängde av mig jackan, mössan, vantarna, skorna och täckbyxorna och gick in.

Jag smällde hårt i dörren och fortsatte klä av mig tills jag bara hade kvar trosor och t-shirt. Så satte jag mig i garderoben och tjurade. Satt där inne och hoppades att världen skulle ha förändrats när jag kom ut.

Och jag tror inte att världen hade förändrats särskilt mycket, men jag hade i alla fall lärt mig att jag kunde bli riktigt förbannad.


Ett halvår senare brukade Larsse ställa sig på vägen varje dag när jag ville cykla förbi. Jag var tvungen att stanna cykeln varenda gång och typ vänta på tillstånd att få fortsätta. Men en dag tog jag mod till mig och cyklade rakt på honom. Nästa dag stod inte Larsse där när jag skulle cykla förbi.


Jag ska kötta ner han...

På fredag gäller det. Nog har det väl redan varit uppenbart ett tag att det är Markus som kommer att vinna Idol? Och om han inte vinner tack vare sin enorma artistförmåga så har han sitt eget lilla trix för att bli Idol 2006.

"
Jag ska kötta ner han... bokstavligen. Jag kommer och linda in han i en body bag, fredan innan, och så dumpar jag han i ån härborta och så dyker han aldrig upp. Så står jag här: 'Aaah! Vart är Erik? Ingen har sett Erik? Okej, I'm the fucking winner'. "

Han är för härlig, helt enkelt. Vilket språk! Äkta norrländska, och jag kan inte sluta le när han pratar.  

Gissa sporten

Här kan man kolla på kroppar och gissa vilken sport varje person sysslar med. Jag gissade i alla fall rätt på alla, men det kanske inte var så vidare svårt.

Vi var på promenad med Blomman som lade sig ner vid varje brunn för att noggrant studera hur vattnet rann ner. Tur att han hade galonisar.

Nu är Wallander-maraton avslutat och Beck-maraton påbörjat. Gunvald är härligast. Gillar särskilt när han utan Becks medgivande gör sina egna privatspan. Det brukar alltid fungera. 

Jag blev ledig från jobbet idag, eftersom det tydligen var vild fest igår. Allt ställdes in. Hehe!

Fjäril har somnat på soffan, såååå gulligt.

Månrosen är kär och galen. Ja, galen har hon ju alltid varit, men nu är hon alltså kär också.

knapp-noja

Så drabbades jag av knapp-noja. Har sprungit runt på loppisar, syaffärer, garnaffärer och alla möjliga tänkbara ställen där man kan tänkas sälja knappar.

Resultat = noll

Jag har googlat och letat på knappförsäljarsidor i Sverige och Amerika.

Resultat = noll

Jag har sökt som en galning på tradera och andra auktionssidor.

Resultat = jag sänkte kraven och lade in ett bud på 56 stycken metallknappar som var aningen mindre välvda än de knappar jag i min fantasi målat fram.

Då får vi snart se om jag äger några knappar till Mr. Depps military coat.

klänningarna


klänningarna


Snart äger också jag denna utstyrsel.

Håll hjärnan ung

Fick höra att min moster som ännu inte fyllt 60 har börjat få problem med minnet. Dagen efter hittade jag några exempel på övningar för att hålla hjärnan ung:


Gör någon rutin, exempelvis att klä på dig på morgonen, med slutna ögon. På så sätt aktiveras dina andra sinnen.

Åk, gå eller cykla en ny väg till jobbet.

Borsta tänderna (kamma dig, sminka dig, raka dig, knäpp knappar) med "fel" hand. Då aktiveras din andra hjärnhalva, vilket leder till nya kopplingar i hjärnan.

Läs högt tillsammans med din partner. Turas om att läsa och lyssna. När vi läser högt och lyssnar använder vi helt andra hjärnförbindelser än när vi läser tyst för oss själva.

Byt plats vid matbordet. Att byta plats förändrar din position, vem du sitter närmast och vad du ser.

Blunda när du äter och ta in smak, dofter, konsistens, kryddning och ljud.

Gör något nytt - som att gå en matlagningskurs eller campa.

Umgås. Ta vara på möten i vardagen. Social samvaro är viktigt för vårt välbefinnande.


Det hela handlar om att utsätta hjärnan för oväntade upplevelser och händelser. Att använda nya kombinationer av de fem sinnena syn, lukt, känsel, smak och hörsel. Denna träning för hjärnan har fått namnet neurobics, och jag tror att jag var en rätt så duktig neurobics-tränare redan innan jag läste artikeln. 


duktigt, duktigt

Idag fick jag den guldiga spetsen till den vinröda klänningen. Nu är det inte så mycket kvar att sy. Känner mig duktig.

Mr. Depp har också varit duktig idag när han flyttade en dörr och byggde igen den gamla. Snart har vi större badrum. Och dessutom är sovrummet på väg att efter alla dessa år få sina nya väggar.

Som övrig information kan jag nämna att jag sitter i morgonrock kl. 20.00, eftersom jag syr för fullt och måste prova klänningen då och då. Lämplig klädsel att slänga av sig snabbt är då en badrock.

Follow every rainbow

Själen skulle inte ha någon regnbåge
om ögonen inte hade några tårar

rainbow

Climb every mountain
ford every stream
Follow every rainbow
'till you find your dream
A dream that will need
all the love you can give
every day of your life
for as long as you live



East of Eden

Dear Pat,
You came upon me carving some kind of little figure out of wood and you said, "Why don't you make something for me?"
I asked you what you wanted, and you said, "A box."
"What for?"
"To put things in."
"What things?"
"Whatever you have," you said.
Well, here's your box. Nearly everything I have is in it, and it is not full. Pain and excitement are in it, and feeling good or bad and evil thoughts and good thoughts - the pleasure of design and some despair and the indescribable joy of creation.
And on top of these are all the gratitude and love I have for you.
And still, the box is not full.
John

Min mamma läste dedikationen i boken East of Eden och berättade att hon många gånger har tänkt läsa boken, men alltid slagit ihop boken efter "...And still, the box is not full. John". Hon har känt sig så nöjd att hon inte har haft något behov att läsa någonting mer.

Så vackert, vackert...

syr

Ett litet samtal på msn där Aventurin har skrivit "syr" som personligt meddelande:

Fjäril: vrf är du syyr?
Aventurin: jak är mokket syyr
Fjäril: varför är du mokket syyr
Aventurin: jag syr
Fjäril: varför
Fjäril: svara då
Aventurin: en klänning
Fjäril: ja?
Aventurin: syr en klänning
Fjäril: går det inte bra?

Alltså, hur jag än försökte förklara att jag sydde så trodde Fjäril att jag bröt på utländska och sa att jag var sur. Jag syr=Jag är sur. Och när jag berättade att jag sydde en klänning så trodde hon att jag var sur för att det inte gick bra att sy. HAHAHAHAHAHAHAH

att sy tre klänningar när man ska sy en

Jag bestämde mig för att sy Elizabeth Swann's klänning som hon bär i första "Pirates of the Carribean"-filmen.

Efter att ha sytt den vita underklänningen så sydde jag den svarta mellanklänningen och nu har jag framför mig att sy den vinröda överklänningen. Det var nog lite mer arbete än jag hade trott från början. Men, men, jag blir i alla fall jättenöjd.

Bild kommer när allt är klart. =)

pratar i sömnen

Tydligen säger jag de mest tokiga och fåniga saker om nätterna.
Till exempel, om jag skulle vara tvungen att välja mellan en röd och en blå, så skulle jag definitivt välja en röd. Och förresten så kan man inte gå ut utan snoddar på skorna, varför inte, jamen herregud, det förstår du väl, folk skulle ju titta.
 
Och så plågar det mig om natten att jag inte har berättat hur mycket jag älskar Mr. Depp, så då berättar jag det nu: Jag ÄLSKAR Mr. Depp, han är världens finaste.

Jag funderar på om det är under REM-sömn eller ortosömn som jag har de här konstiga samtalen. Räknas det som dröm?

jobba, jobba, jobba

Då är det alltså snart dags för mig att börja jobba. Men med vad? Jag vill göra nåt roligt, nåt som känns meningsfullt för mig, nåt kreativt och så vill jag ha trevliga, intressanta arbetskompisar.

Har du nåt förslag på ett jobb? Vad borde jag prova på? Man ska inte alltid köra på i samma gamla hjulspår, så jag skulle gärna testa nåt nytt.


blonggg

blonggg

Om du vill ha dig ett gott skratt så kolla
denna mysiga bebis.

Effektiv nödlösning

En författare sa idag på tv att han skrivit en bok med en viss bitterhet och sorg för att han förmodligen levt sitt liv som en effektiv nödlösning, i stället för att ha levt det liv som han var menad att leva.

Jag vill verkligen leva mitt liv fullt ut, känna att möjligheterna finns kvar, att jag kan bli det jag ville bli.
Jag vill inte leva en effektiv nödlösning.


Köpa billigt?

Köpa billigt?

Jag ägnar mig åt Wallander-maraton. Filmerna är lika bra, eller kanske bättre, än Beck-filmerna. Främst gillar jag att se Johanna Sällström och Ola Rapace.

Jag googlade Ola Rapace för att jag ville veta vad hans namn betyder. Han och Noomi tog det franska namnet Rapace, som betyder rovfågel, i samband med bröllopet.

Jag fick mig ett gott skratt när jag läste:
"I Sveriges största auktion på nätet finner du säkert Ola Rapace, www.tradera.se."
Hahahahahha, jag ska minsann lägga ett bud på rovfågeln. Skulle vara jättemysigt att ha en egen Ola här hemma.

köpa billigt?

Jag klär av mig naken...

Jag och Jack Sparrow var på Halloweenfest igår. Vi träffade många roliga människor, bland annat en sävlig man som undrade om jag var en god eller en ond häxa. Han bestämde sig för att mina ögon avslöjade att jag var god. När han fick låna min hatt sa han:
"Jag är van att bära huvudbonad, eftersom jag cyklar mycket."
"Jaså", sa jag, "menar du hjälm?"
"Mer som en luva", förklarade han.
Jag hade svårt att hålla mig för skratt, men frågade om det var för kylans skull, och han nickade och undrade om jag var fru Merlin eller fru Sparrow.
"Men jag minns inte att det existerade någon fru i de där Robin Hood-filmerna, eller jag menar piratfilmerna"

Så träffade vi ett gäng 18-åringar som ville att jag skulle skjutsa dem 15 mil för att de ville se Petter uppträda.
"Nej, jag har druckit", sa jag.
"Du får 800 spänn", sa den magra killen som under hela kvällen sa till Captain Sparrow att han ville ta med mig hem.
"Och jag klär av mig naken", sa den snygga killen.
"Joo, och du får vad du vill i 10 år", sa den magra killen.
"Nej", sa jag. "Jag kör ingenstans."

Vi träffade en 50-årig svartklädd man. Jag hämtade en servett i baren och satte fast den vid skjortkragen på honom.
"Nu är du prästvigd", sa jag. "Kom hit alla snygga tjejer och bikta er."

Tre rockiga killar vinkade till oss att komma dit och prata med dem. Vi pratade ett tag och jag undrade om de spelade instrument.
"Vi har ett band", sa den snyggaste.
"Jaså", sa jag. "Då är du basist."
Snyggos-basisten nickade. Jag tittade på killen med den långa pudellockiga håret och sa:
"Du spelar trummor."
Trummisen nickade. Jag tittade på den tjocka killen och sa:
"Och du spelar gitarr, var har ni sångaren då?"
Gitarristen gjorde en grimas och sa:
"Han är nånstans."
Jag är helt enkelt superbäst på att gissa instrument. Bandet entrade scenen, och i mitten ställde sig en kille med sparris-brallor och Martin Rolinski-frisyr. Han sjöng och de andra spelade. 

Hassan från Tunisien tyckte att vi var fräna och vackra.
"Du tittar jättemycket på mig", sa han till mig. 
"Jo", erkände jag. "Det är för att du är vacker, du är snygg."
Magra 18-åriga killen kom fram till Hassan och frågade om han hade en cigarett.
"Jo", svarade han och pekade mot garderoben. "Men jag har den på min jacka."

En timme innan stället skulle stänga fick vi pris för bästa kostymer och bestämde oss för att avsluta kvällen medan vi ännu var stabila. Det var en härlig förlovningsdag. Jag gick hem med Jack Sparrow och inte med magra killen.


Love bombing

Every girl and boy is Jesus
Every tree and sea is God
Every word you speak is holy
Every flame is Jesus love

Everyone is Jesus Everyone is Jesus
Everyone is Jesus Everyone!

Put your heart in mind
and your mind in your heart

Love bombing

"Varje människas liv är som en saga som skrivs medan man lever."

"Den som utvecklar sin kärlek här på jorden, behöver inte utveckla något annat.
Och den som inte gör det, han tillhör Solens Gåta."

"Vi är alla löv på samma träd, del i det som sker.
Det finns en plats dit alla vill färdas.
Det bor ett möte i vårt hopp."

"Även dom som inte vågar leva dör nångång."

Sophia Loren

"Min största fördel i livet är att jag föddes klok och växte upp som fattig"

Sophia Loren

När jag och Blomman sov på sjukhuset hann jag läsa många tidningar. En intressant artikel hittade jag om Sophia Loren. Något som alltid har fascinerat mig är målmedvetenhet. När Sofia var 9 år skrev hon i pärmen i en skolbok: "Sofia Scicolone ska en dag bli en stor skådespelerska." Flera år senare blev hon det, bytte stavning på sitt förnamn till Sophia och fick namnet Loren efter en svensk skådespelerska med efternamnet Toren. Märta Torén blev bara 30 år och lever kvar i Sophia som idag är 72 år och fortfarande vacker.
 
Loren