Dags att bekänna

Dags att bekänna:

1. Jag är ett barfotabarn i livet som gör mig odräglig genom att citera Nils Ferlin med en gammeldags radioröst och tydliga R:
”Du håR tappat ditt ord och din pappörslapp, du båRfotabårn i livöt.
Så sittöR du åtöR på handlarns tRapp och gRoter så övöRgivöt.
Vad vår det för ord - vår döt långt ellöR kort, vår döt väl öllöR illa skRivöt?
Tänk eftöR nu - förrns vi fösöR dig bort, du båRfota bårn i livöt.”

2. Jag har aldrig varit snigel-singel och beställt två cider för att placera den ena mittemot mig i det tomma bordet, för att se ut som att jag har sällskap som är på toan eller nåt. Alltså för att slippa bli uppraggad. Och nu är jag lyckligt gift, så jag behöver inte ens spela snigel-singel.

3. Jag är hysteriskt rädd för att trampa på små svarta grodor. För att försöka övervinna min fobi när jag går på en grodtäckt väg hittar jag på olika sorts grodor med särskilda egenskaper.
Lara Croftgrodan putar med läpparna, Arnold Schwarzeneggergrodan ser cool ut och säger ”I’ll be back”, Carola Häggkvistgrodan darrar med läpparna när hon sjunger ”En evighe-e-e-e-e-e-et”
och Idol-Sebastian Karlssongrodan hoppar fram med putande bröstkorg och huvudet snett bakåtlutat.

  

Köks-autism

Det har uppdagats för mig att jag är en köksautist. När det gäller matlagning så beter jag mig precis som den autistiske savanten Raymond som spelas av Dustin Hoffman i filmen Rain Man eller som verklighetens Kim Peek, verklighetens Rain Man.

Savant-fenomenet är ovanligt och innebär att savanten har extraordinära förmågor inom ett ganska snävt område samtidigt som personen ofta är mycket hjälplös inom de flesta, som vi skulle kalla det, ”normala” områden. Kim Peeks minne är enormt. Han kan redogöra för 7 600 böcker, han kan de flesta städer på jorden, vilken veckodag ett speciellt datum har. Trots detta kan han inte knyta sina egna skor.

När jag befinner sig i köket förångas tevatten så att grytan får brännskador, bröd bränns i brödrosten så att brandvarnaren går igång. Kanelbullar blir stenhårda och pyttesmå. Köttbullar och hamburgare blir svarta och oätliga, och vi ska inte ens tala om pannkakor. Det blir bara pannkaka av alltihop. Men i ugnen gräddas de smaskigaste sockerdrömmarna. Och ingen förstår hur jag bär mig åt, eftersom de inte klarar av att baka drömmar. Tyvärr blir det mardrömmar för de flesta. Så jag accepterar det faktum att jag är en köksautist med savantegenskaper.
 
Och precis som Rain Man har min savant-förmåga lett till humor. Jag har skapat en ny sån där ramsa som är skitsvår att uttala rätt. (Som sex laxar i en laxask)
Prova säga detta fort flera gånger: "Brorsan bränner bröd i brödrosten i brådskan".


Det stora Anders-mötet

Synopsis till ungdomsboken "Det stora Anders-mötet" alt. "Det stora Kent-kalaset". En bok som jag planerar att skriva under nästa regniga period:

Som de flesta redan vet så är alla som heter Marcus toksnygga och alla som heter Benke är lite småbusiga. Det är därför Anders bestämmer sig för att samla ihop alla Andersar från Sverige. Han vill ta reda på vad de har för gemensamma egenskaper och på så sätt lära känna sig själv bättre. Efter flera månaders intensivt arbete med att kontakta alla Andersar så äger äntligen Det stora Anders-mötet rum.

alt.

Som de flesta redan vet så är alla som heter Johan populära och alla som heter Henke är lite småflirtiga. Det är därför Kent bestämmer sig för att samla ihop alla Kentar från Sverige. Han vill ta reda på vad de har för gemensamma egenskaper och på så sätt lära känna sig själv bättre. Efter flera månaders intensivt arbete med att kontakta alla Kentar så äger äntligen det stora Kent-kalaset rum.

Hi våntid to daj änd aj helpt him

Här följer nu synopsis för thrillern  "Hi våntid to daj änd aj helpt him":  

En man i lång fotsid rock hittas brutalt knivhuggen till döds vid hörnet av Seven Eleven. Eftersökningar leder fram till tre misstänkta: dwarfen Lennart, skogshuggaren Biro och sagostenen Aventurin. Vettskrämd som Aventurin är för att hamna i fängelse vräker hon under förhöret ur sig den replik som givit namn till boken "Hi våntid to daj änd aj helpt him". Den ödesdigra repliken tar med Aventurin på en resa i den mörka världen på insidan av psykavdelningen. Samtidigt som motivet klarnar inser man att mördaren hela tiden ligger ett steg före i sin djävulska lek och att fler offer är att vänta...


Johnny Depp look-alike

Johnny Depp look-alike

Min man "Johnny Depp" brukar jobba extra som Jack Sparrow look-alike, men det är inte så många som känner till det. Igår träffade vi Riddarn som vi inte sett på många år. 

Han stirrade på min man och sa den välkända frasen:
"Du är så  lik nån."
"Jaså", sa min man och väntade. 
"Jaa, men i samma stund jag sa det så glömde jag vem det var", sa Riddarn och böjde sig ner för att liksom söka svaret i sanden. 
"Är det nån kändis?" frågade min man för att hjälpa till. 
Både han och jag visste ju att Riddarn snart skulle säga att han liknade den där piraten i den där filmen Karibiän-eller-vad-den-nu-heter.
Riddarn funderade en stund till och plötsligt kom han på det.
"Just det", sa han. "Frank Zappa är det ju. Du är skitlik honom."

Hahahaha!
Så då måste alltså Johnny Depp (the original) ha studerat Frank Zappa och gillat hans mustasch och skägg. Hahaha!


3 säkra tecken på att jag inte kan klassas som "fullt normal"

1. En period såg jag så många vänneravsnitt så jag drömde fram nya avsnitt på natten, delade in alla mina vänner i kategorier: ”Du är definitivt en Rachel, eftersom…” och dessutom översatte jag rollernas namn:

Monica = rådgivare

Chandler = den som gör ljus

Rachel = oskyldigt lamm

Ross = halvö

Phoebe = den ljusa skinande

Joey =  låt gud föröka

Jag har fortfarande svårt att komma ihåg vilka avsnitt som gick på tv och vilka som jag själv hittade på. Men jag minns att avsnittet då Rachel och Monica snodde med sig en färdigdekorerad megastor julgran från köpcentret var ett av mina påhitt.


2. En gång målade jag mig brun i ansiktet med skokräm, virade en svart handduk runt håret och dansade till ”The bomb” av ”The Bucket Heads” (These sounds, the-the-these sounds, The-the-these sounds fall into my mi-i-i-i-ind…)

Dagen efter gick det rykten i kvarteret. Det var många som undrade vem den dansande mörkhyade kvinnan var. Så, nu är det avslöjat.

Man kan lyssna på den avancerade låttexten som börjar 00.42 på följande adress:
http://video.google.com/videoplay?docid=-6591806754541821808&q=these+sounds+fall


3. Ett tag sjöng jag med en medeltida gycklarröst ”Falalala-lala-lalalaleera, falalala-lala-lalalaleera” när jag ringde i telefon, medan vanliga människor brukar säga: ”Hej, det är…”


Driggä pils?

Tog på mig Jessica Simpsons ursnygga boots, en brun klänning och en vit klänning ovanpå.
"Varför ska jag ha båda klänningarna samtidigt?" frågade jag Fjäril.
"Meh, åh, kan du ingenting om mode?"
Jag frågade inte mer, tog på mig ett brunt flätat läderbälte på den vita klänningen och gav mig iväg till karaokekvällen.

Jag drack endast en cider och min kompis drack en liten grogg. Vi var berusade av livets glädje och inte intresserade av några andra alkoholhaltiga drycker. Vi lyssnade på vackra sångröster och så kom en kille fram till mig. 

"Dkaddsagfäggäläeklg kasöädharkjahdääslkrjhalk dääns?"
Jag förstod ingenting.
Han upprepade sig några gånger och då lyckades jag förstå att han ville dansa med mig.

"Sgä vi dääns?"

 
Ingen annan dansade i öltältet, men jag gillar att dansa så jag tackade ja. Dansken pratade på som en galning och jeg smilede venligt til ham. Hoppades att det passade med en nickning till det obegripliga han sa. Norska kan gå an, men danska är hur svårt som helst.

Vi satte oss ner och lyssnade till en mycket bögig och falsk version av "Diggi-loo, diggi-ley". Det var kvällens absoluta höjdpunkt. Mellan textraderna hördes några "Woohoo", som ropades ut av 'jag-är-bög-så-jag-har-större-chans-än-dig-på-BarbadosMathias'.
 
Plötsligt stod två öl på bordet framför mig och min kompis. 

"Dkaddsagfäggäläeklg kasöädharkjahdääslkrjhalk pils?" sa dansken och jag nickade.
"Driggä kun pils?" sa han och nickade tillbaka.
Både min kompis og jeg smilede venligt til ham och hällde upp yttepyttelite öl i varsitt glas. Vi smuttade lite på pilsen, men ställde snabbt undan våra glas. 

Dänsken blev lide sur, men jag tycker att han kunde ha frågat innan han köpte pils till oss. Min kompis förklarade att vi inte ville ha. Och jag kände mig lättad för att vi lyckats 'bli av med honom'. På scenen stod en trio och galade fram "Åh, Mickey, Mickey, hey, Mickey, du är helt okey, hey Mickey!"
  

"Sgä vi dääns?" sa dansken och jag sgägäde venligt på mid huvud til ham. 


 

  

Captain Jack Sparrow

Trevligt igår att vara på karaokekväll med min nygamla tjejkompis. Vi umgicks för 20 år sedan och har knutit kontakt med varandra igen.

Weirda drömmar dock. Johnny Depp och jag satt på en flygande matta. Jag såg alla de ljushåriga barnen som satt framför oss. Han såg dem inte, men sa att jag inte skulle oroa mig. Förmodligen levde de i en parallellvärld till oss. Kanske var de våra barn, och jag borde vara glad att jag kunde se dem. 

Sedan klädde han ut sig till Jack Sparrow från "Pirates of the Caribbean" och vi var utomlands. Hade jättetrevligt tills folk plötsligt blev irriterade på honom och började jaga oss. Jag var kaptenens vapendragare och försökte hitta en flyktväg. Tyvärr kom vi ifrån varandra och jag blev fasttagen, saknade honom. När jag sedan blev fri hittade jag inte igen min käre Jack. Gick vilse och letade. Kom inte ens ihåg namnet på hotellet där vi bott.   

Efter såna där drömmar känns det som att jag är tröttare än innan jag gick och la mig. Ska slumra i solen och bli brun samtidigt.


These boots are made for walkin

These boots are made for walkin

Städade garderoben och blev riktigt glad när jag hittade Jessica Simpsons boots
One of these days these boots are gonna walk all over you
Jag var lite tjurig före så det behövdes verkligen nåt roligt
Hey ya’ll
Wanna come and see something (uh uh, uh uh)
Så jag planerar nu att gå ut och dansa i gräset med dessa läckra boots, ett litet sött linne och ett par jeansshorts, eventuellt tar jag också på mig ett snyggt bälte
Tick tock all around the clock drop it
Push ya tush, like that
Sedan ska jag muntra upp mig och grannarna när jag tvättar bilen med mycket skum och minimal bikini, eftersom det känns helt motiverat
Can I get a sueee
Can I get a yee haw

One of these days these boots are gonna walk all over you

Hips don't lie

Hips don't lie

Det roligaste som hände denna sega dag var att jag råkade hitta en bild på Shakira där hon är väldigt lik mig, eller om det är jag som är lik henne. Tokigt och underbart!

En Barranquilla se baila así...

förkyld

Ont i halsen, host, host, icke roligt alls för fem öre.

Värst är det att vakna mitt i natten och hosta. Jag vill inte väcka nån. Det är inte deras fel att jag är förkyld, juh.

Idag är det en sån där solig dag igen. Antagligen går jag ut och lägger mig i gräset och hostar. Finns inte så mycket annat jag orkar.

Host, host!

Dansa salsa med mig, ay ay ay aaay

Ytterst rolig utekväll igår med Johnny Depp och alla hans beundrare. Chefen bjöd på drycker och dansade disco i mitten av dansgolvet.

Helt oväntat vinkade en mörk stark äldre man till sig mig och påstod att jag skulle vara bra på att dansa salsa.
"Lite, kanske", svarade jag.
"Do you want to baila la salsa with me?"
"Now?"
Så dansade vi. Inte skulle jag kalla det salsa direkt, men det var gode avancerat, och jag följde duktigt med i hans proffsiga förande. Det tjusigaste av allt var när han vände mig 360 grader. Så skickligt. Och jag landade stadigt på benen efter att ha varit upp och ner någon sekund. Baila, baila.

Efter festligheterna föreslog jag Depp att vi skulle skippa taxin, och i stället gå hem. En galen idé. Det tog läääääänge, men vi hann nyktra till och fick motion. Snart kommer väl all träningsvärken av cyklandet, dansandet och den kalla promenaden. Hehe.


Vakant tjänst

Syster Yster har tipsat mig om ett jobb där de söker en sommarpojke med kristen röst. Jag funderar starkt på att söka jobbet och på arbetsintervjun måste jag än en gång koppla på "the Christian Voice" som låter mycket len och mjuk, ungefär som att jag hela tiden bär på en liten haemlighet. Nu bryter en viss genans ut när jag ska beskriva vad min klasskompis Stuttgarten sa om en av våra lärare en gång.

"Kolla vad fånigt lycklig hon ser ut hela tiden. Och så gungar hon fram och tillbaka. Jag slår vad om att hon har en massagestav där under kjolen."

Lärarinnan pratade med en kristen röst. Ja, då lämnar vi snabbt det där ämnet.

Daniel, Daniel, jag skrev en låt en gång. "Lille Daniel, lille Daniel..." sen minns jag tyvärr inget mer av den.
Min älskade Johnny Depp borde absolut ut och röra på sig på promenader och så, kanske även gå på gym, men tjock är han definitivt inte. Att han har lyckats gå upp i vikt firar vi med pompa och ståt. Och, ja, jag ska krama Richard från dig. En stooooooooooor kram. 

Syster Yster, jag ser fram emot fler spelkvällar hemma hos dig, men jag kommer mest troligt inte att köpa spelet. Det är nog nyttigt att jag lånar Mr. Benglars dator ibland, så han får tid med annat.  

Och grattis Milla. Triss! Det är lyckosamt.

Dricker cider och ska cykla in till the big City snart. Johnny Depp är på middag med arbetskompisarna och i bakgrunden sägs "en av Sveriges mest kända och folkkära artister" spela och sjunga. Sedan hoppas jag på att få ansluta när de ska bada kvällsbubbelpool med 40-gradigt vatten. Men hur skulle de kunna motstå mig, en liten söt sommarpojke?

Imorgon blir det grillkväll med Cohen. Jag tror att jag ska supa honom under bordet för att han inte gillar min blogg.

Wooohoow, nu spelar de Shakira. Hips don't lie. Jag älskar henne. More Amore!



Angående övriga sommarjobb

Sedan mitt lilla inlägg om Sommarpojken Harry har jag fått många förfrågningar om andra sommarpojksjobb. Då måste jag meddela till alla eventuella arbetsgivare att Sommarpojken Harry fick sparken p.g.a. att jag hade käkat oblater och druckit nattvardsvin nere i källaren.
 
Om ni fortfarande är intresserade av att anställa mig så vill jag här visa min lilla kravlista, som jag tycker att jag är berättigad till tack vare mina tre års erfarenhet.

1. Jag plockar aldrig mer brännässlor efter den långa kampen, som lyckligtvis slutade: Harry-Brännässlorna 3-0.

2. Att damma stora mattor är för tungt för mig, och dessutom har jag alltid ansett det som ett skitjobb.

3. Den där godnattknackningen som Båbbe använde kommer jag att kopiera rakt av och låtsas att det är min egen.

Okej, då väntar jag på erbjudanden. Skynda att fynda innan höstterminen börjar.





Viskar mitt namn

I skafferiet finns en påse med chokladöverdragna kex. De irriterar mig. Viskar romantiska ord och skamliga förslag. Skriker ut sitt rumsnummer och kastar dörrnyckeln på mig. Som om inte det var nog så viskar de mitt namn med sexiga röster. Usch!

Kan någon komma och rädda mig från den stora magtrimmardöden? Jag som har kämpat som en galning och så dyker de där små liven upp. "Kom, kom.... kom", lockar de.

"Jag struntar i er", säger jag. "Försvinn dumma kakor, för ni finns inte".

Men de finns i allra högsta grad. Jag tror att jag måste dricka fem koppar kaffe och gå en lång promenad. Hoppas att någon har förbarmat sig över dem när jag kommer hem. Annars vet jag inte vad jag tar mig till.

"Helpa mig!" skriker jag ut.

Och de viskar: "Kom hit, älskade vackra varelse så kan vi hjälpa dig, kom då bara."

Kreativiteten flödar

Äntligen flödar kreativiteten. Jag skriver som en galning på min och syrrans bok. Kanske dags att skicka in den snart. Jag är så nöjd med så mycket i den boken. Den är humoristisk, satirisk och ironisk.

Syrran "tvingade" mig att spela WoW för första gången. Det var kul, men jag tror inte att jag blir så fast som hon är. Jag har startat en hjälporganisation för att hjälpa före detta sektmedlemmar i den beroendeframkallande WoW-rörelsen. Så om jag skulle bli det minsta lilla fast så knyter jag fast mig själv i en stol och talar några sanningens ord med mig själv. 

Det dumma med att jag skriver på boken är att jag tyvärr måste bli väldigt haemlig. Jag kan inte publicera samma material här på bloggen. 

Åh, vad jag skulle vilja jobba som författare på heltid. Tror knappast att jag skulle få långtråkigt om jag var hemma varje dag. Det finns så mycket jag kan hitta på för att ändå socialisera.

Om tre veckor kommer käre Richard på besök. Det blir underbart roligt, och jag ser redan fram emot det.

 Miljarders kramar till alla!

Barniska

Jag tackar härmed ja till förskoleplatsen. Min 1,5-åriga son talar tyvärr fortfarande barniska och därför bifogar jag en ordbok avsedd att användas av förskollärare, barnskötare och vikarier. 

Pojken kallar sig: mamma, måmme

BARNISK-VUXNISK ORDBOK 

gapka = macka

gicka = dricka

bålla = boll

bipp = chips

pimm = köttbullar

dute = ute

bådta pippi = fågeln badar

mamma bite buck = myggen biter mamma/mig

måmma = jag vill komma upp till dig / följ med mig

gaj = glass

mommo biin, gaj mommo = mormor är fin, för hon ger mig glass

bile gaj = glassbilen

owhowh-hwohwohwo = kallt / varmt

gåcka = coca-cola / docka

pappa gicka gocka= pappa dricker coca-cola
gagis = förskolan

Hoppas ni ska ha väldigt trevligt ihop / mammas mamma


Buddhismen

Träffade nyligen människor som inte ville tro att helsvenska människor kan vara buddhister. Han försökte på något sätt fråga ut mig för att kolla om jag kunde tillräckligt. Om jag visste var närmaste tempel låg och så. Trots att jag visste det var han förbryllad. Och hon frågade: "Är du verkligen buddhismen?"

Jag kan vara buddhist utan att ha fötts in i ett buddhistiskt hem. I efterhand kan jag se att jag fick en väldigt buddhistisk uppfostran, men mina föräldrar kallade det inte buddhismen. De var bara ovanligt open-minded, pratade aldrig skit om folk, värnade om svaga i samhället och gjorde sina egna livsregler.

När jag sedan började se mig själv som buddhist frågade jag mamma om hon också var det. Hon kunde varken säga ja eller nej, men hon ville inte bli utan sin roll i himlen. Hon har nämligen bestämt sig för att sy vingar till änglar när hon kommer dit. Jag tror att hon kan sy de där vingarna även om hon inte skulle komma till den kristna himlen, men det är bara upp till henne att bestämma vart hon vill.

"En lärare kan inte ge dig sanningen. Sanningen finns redan inom dig. Du behöver bara förhålla dig öppen - till kropp, sinne och hjärta - så att hans eller hennes lära kan nå ner till dina egna frön av förståelse och upplysning. Låt bara orden komma in i dig, så gör jorden och fröna resten." (Buddha)

Sommarpojken Harry

Under tre år jobbade jag i ett kristet hus som sommarpojken Harry. Varje gång vi skulle ha besök plockade jag blommor i diket, och sedan sjöng vi Han har öppnat pärleporten. Jag hällde upp kaffe från vänster sida. Om jag nu minns rätt. 

En gång kokade jag tomatsoppa och kom plötsligt på att jag ville ha ägg i den. Tyvärr var det inte alls en lyckad idé. Så fort jag knäckt ägget och det nådde den heta soppan så stelnade det som ett kokt ägg och sjönk till botten. Med en slev fiskade jag upp ägget och slängde det. Jag hade tänkt gå i graven med det här, men nu är det avslöjat.

Ibland fick jag hålla i kvällsbönen och då kopplade jag på min kristna röst. Den är något lenare och gladare än min vanliga röst.

En gång skulle vi hissa flaggstången, men det var jättesvårt. Vår ledare Mickis blev arg på oss och sa att det var flaggan som skulle hissas, inte stången.

På gräsmattan låg vi och pressade i solen, och jag minns att Mickis rygg fick mig att associera till en häst. Den var musklig och brun. Mickis spelade gitarr, men ville varken sjunga eller skratta. Han gillade mer att vi andra sjöng och skrattade, och så fick vi synkronisera klockorna efter hans.

Det hände att vi fick åka in till stan med vår minibuss. Då hade vi våra kristna tröjor på oss, sålde biblar och kors och fick köpa hamburgare på grillen. Kusse var för snäll för att klaga när han fick ketchup och senap på sin hamburgare fast han beställt dressing. Jag tror att jag hjälpte honom att äta upp den, och när jag tänker efter var det nog Giss som egentligen hade beställt den där ketchup-senap-burgaren, men hon ville inte säga det till Kusse. Var väl rädd att han skulle bli arg.

När vi hade bibelstudier ville jag bara sova, det var tur att en del av killarna var snygga så man hade nåt att titta på. Och så skrev vi brev till varandra i anteckningsblocken. På den tiden kunde man inte skicka några SMS.

Jag höll ett skrikit föredrag på göteborska om hur farligt det var med knarkpiller. På kvällarna knackade vi god natt till varandra. Så där busigt kunde det vara om somrarna, som sommarpojken Harry.


Sjunde himlen finns

Sjunde himlen finns


Almaz

Almaz

She only smiles
He only tells her
that she's the flowers, the wind and spring
In all her splendour sweetly surrendering
The love that innocence brings

Almaz, pure and simple
Born in a world where love survives
Now men will want her
'Cause life don't haunt her
Almaz, You lucky, lucky thing

Now I watch closely
And I watch wholly
I can't imagine love so rare
She's young and tender
But will life bend her
I look around is she everywhere

Almaz…

He throws her kisses
She shares his wishes
I'm sure he's keen without a doubt
With love so captive
So solely captive
I ask if I could play the part

Almaz…

Almaz, You lucky lucky thing
Almaz, You lucky lucky thing



Tack Milla för din envishet och kunskap. Kramis och lycka till, nu är det bara 5 dagar kvar…

Kitler

Kitler

Female Messiah skickade mig en länk som HH Muliboy hittat:
http://www.catsthatlooklikehitler.com

Hahahaha, kittens that look like Hitler. 
För övrigt har jag fortfarande en hemsk önskan om att sända iväg vår Mr. Katt till "en bondgård där han trivs jättebraaaa" eller med andra ord "fixa ståplats i Nybroviken" eller "skicka honom till katthimlen". Nej, jag är inte elak, men Blomman är så motllergisk. 

Månrosen gillar inte alls mina idéer och brukar fråga mig om jag skulle ha gjort likadant med Blomman ifall Mr. Katt var motllergisk mot honom. Hm, vad var det den där storkillen sa i mosis-novellen? "Låt oss göra människor till vår avbild, till att vara lika oss. De skall råda över fåglarna under himlen, över boskapsdjuren och över hela jorden och över alla kräldjur som rör sig på jorden." Har jag stöd i min teori nu? 

'Cause I'm your lady and you are my man

Min Johhny Depp och jag hade firade bröllopsdagen på berget. Jag var klädd i vitt som en brud. I den lilla cd-spelaren sjöng Celine Dion vår låt "The power of love", vi skålade i smultronvin och korgen var fylld med baugette, pålägg, jordgubbar, vindruvor, choklad och salta kex.

Påmindes om smekmånaden i Paris, tittade i bröllopsalbumet och läste alla gratulationskorten.

Så romantiskt, så harmoniskt, så avstressande, I love him.

För tillfället har ingen av oss ringar. Vi har sagt att kärleken är så stark så den måste kunna hålla utan materiella bevis, och det gör den. Men i själva verket beror det på att hans ringar måste knackas ut, eftersom han lyckats lägga på sig några kilon. Vi har redan knackat ut hans förlovningsring en gång, så nu måste vi lägga till guld för att den inte ska bli för tunn. Då blev det så himla komplicerat plötsligt, och man har alltid så mycket annat att prioritera. Men som sagt, kärleken finns inom oss och mellan oss. Inte behövs ringarna för kärlekens skull i alla fall.

Tio år och tre dagar senare gifter sig hans bror och flickvännen, äntligen. Det kommer bli ett utebröllop, så vi hoppas på sol. Fjäril ska sjunga "I have nothing" och den svenska översättningen "Sjunde himlen finns" av "Show me heaven". Vackert och romantiskt.


WoW-sekten

WoW-sekten

Min kära syster ringde till mig igår. Hon hade tänkt spela, men efter 6 månaders spelande varje kväll var det plötsligt inte lika roligt längre. Och jag som precis startat en hjälporganisation för WoW-avhoppare, hehe.

Hur är det att inte få delta i festligheter som tv-kvällar, parmiddagar, grillaftnar och andra fester tillsammans med vänner? Vi fick kontakt med en ung kille som vet vad det innebär att uppleva detta. Vi kan kalla honom Humbert. Han kan inte ge oss några exakta siffror, men är tvärsäker på att det finns många som är med i WoW bara för att deras kompisar eller familjen är med. År 2006 började ett tvivel att växa inom Humbert. Det ledde slutligen fram till avhoppet i juni. Anledningen var att hans samvete sade honom något annat.

"Det som jag främst har emot WoW är deras inhumana syn på uteslutna", berättar Humbert. "Att man dessutom är beredd att offra sitt liv p.g.a. Talents är för mig väldigt märkligt. Hur kan saker och egenskaper vara heligare än livet?"

Han berättar att några hoppar av därför att de moraliska kraven är för höga eller att de inte klarar det höga tempot. De kanske fortfarande tror att det är den enda sanningen och därför slipper de inte ifrån sin rädsla. 

"Gå och knacka dörr var väldigt pinsamt i de områden där det bodde kompisar", säger han. "WoW:arnas dörrknackartaktik är att först börja prata om saker som inte direkt har med spelet att göra för att fånga intresset."

Idag säger sig Humbert ha svårt för att spela något överhuvudtaget. Under ett parti 'Fia med knuff' känner han obehagskänslor, och blir tvungen att avbryta trots att han leder med 3 mot 2 pjäser.Han kan nämna en hel del positiva saker om WoW:are trots allt rörelsen raserat i hans liv:

"De är fina människor, oftast ärliga och de brinner för det de tror på. Det är därför de knackar dörr. För att de älskar sina medmänniskor och vill rädda dem till spelandet. En annan fördel med WoW är att du aldrig behöver starta om, eller något liknande, när du dör. Du blir en Spirit och måste åka till den plats där du dog. Sen återuppstår du."

(OBS! Humbert heter i själva verket något helt annat.)  

Det är helt vanliga människor som hamnar i WoW-sekten. Att provspela är ett tecken på en intelligent och naturlig nyfikenhet på livet. Det börjar med ett oskyldigt spel, vanligtvis lånar du ett 10-dagars prova-på-gratis-spel av en kompis. På kort tid blir du socialt, känslomässigt och ekonomiskt beroende av sekten. I några fall tillämpas även datateknik som kan leda till upplevelser liknande dem som droger kan ge. Därför kan det bli lika svårt att lämna sekten som att sluta med droger. Därefter blir du psykologiskt manipulerad till en hängivenhet som får dig att göra saker du aldrig kunnat drömma om att göra. Dessutom kommer du att påstå att du gör detta frivilligt, samtidigt som du förnekar att du är med i en "sekt". Om du blir en duktig spelare, lägger gruppen ned mycket arbete på att göra det svårt att hoppa av.

 

En defintiton av en sekt i sju punkter har gjorts av Roy Wallis:

  1. Frivillig organisation där medlemskapet förtjänas. ”För dig som ännu inte spelat WoW, provspela gratis i 10 dagar!!  Finns i lager nu, köp nu. Månadskostnad tillkommer efter den första månaden.”
  2. Medlemskapet är exklusivt och kan fråntas de medlemmar som inte följer gruppnormerna. ”Blizzards jakt på spelare som inte följer reglerna pågår konternuerligt.”
  3. Medlemmarna ser sig som en elit som är i besittning av särskild kunskap. ”Vid level 60 hittade jag ett trevligt litet guild.”  ”Alla Rouges måste rusta sina skill inför patch 1.12, nu är det deras tur att få sina talents uppdaterade.”
  4. Sekten är vanligen i konflikt med sin omgivning. ”Njae, det går nog inte, jag tänkte spela ikväll.”
  5. Inom sig är sekten vanligen egalitär, d.v.s. alla troende är ett prästerskap. ”Även du har chansen att bli en hjälte och bekämpa ondskan som växer fram. Ditt val av Ras och Klass kommer att styra hur och var du kommer att spela”
  6. Sekten är etisk och asketisk, d.v.s. man har vissa levnadsregler och offrar tid och pengar på sin grupp. ”I maj månad så stängde Blizzard över 30'000 konton för spelare som inte följt reglerna. Över 30 Miljoner Guld försvann ur spelets ekonomi, sett över alla servrar.”
  7. Slutligen är sekten totalitär, d.v.s. kräver totalt engagemang och försöker styra individens liv. ”Som jag sa, det går verkligen inte, för jag vill spela ikväll.”

(OBS! Dagens blogg är skriven med stor ironi och en översvallande kärlek till min WoW-syster och alla hennes WoW-vänner i världen)


Utmaningen

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
”Den eftermiddagen tog jag tre bilder av mig själv hemma hos mamma och pappa. De var på middag någonstans.” (Bananflugornas herre / Fredrik Eklund)


2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Min kaffekopp


3. Vad var det senaste du såg på tv?
Sista avsnittet av säsong 2 i the O.C.


4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
9.00 (8.15)


5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?

Den ljuva tystnaden, visarna på hallklockan


6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Klockan kvart i 7 checkade jag om det var blött efter regnet och om det var för kallt för att gå i bara linne och shorts. Sedan vinkade jag av Fjäril som skulle iväg på sin första sommarjobbsdag.


7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?

Olika bloggar i www.bloggportalen.se


8. Vad har du på dig?

Cerisa hipstertrosor och blå-lila-guldfärgat linne med små inbroderade speglar.

9. Drömde du något inatt? I så fall - vad?
Jag minns tyvärr inte.


10. När skrattade du senast?

När Fjäril berättade vad hon läst i småstadstidningen: ”De vrider på backspeglarna om nätterna – var på er vakt”


11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Foton på familjen, en lampa, en tavla med Krishna, en stor spegel


12. Har du sett något konstigt på sistone?
Igår kände jag inte igen Fjäril, efter att hon varit borta en vecka. Konstigt att hon var så olik sig.


13. Vad tycker du om den här utmaningen?
Superkul att svara på frågor.


14. Vilken var den senaste film du såg?

När vi hade tejeträff i fredags såg vi den sorgliga svenska dramafilmen ”Harrys döttrar” och den romantiska komedin ”Just like heaven”. Jag kan rekommendera båda.


15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?

Resor, bättre boendestandard, tandblekning, kläder.


16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
När jag var 7-11 år ville jag bli zigenare. Jag ville ha många kjolar och dansa runt barfota till musik som gick snabbare och snabbare medan alla jublade.

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
Att alla människor unnade varandra lycka.


18. Tycker du om att dansa?

O, ja! Det var nog därför jag var aerobicsinstruktör. Nu skulle jag vilja lära mig streetdance.


19. George Bush?
Beorge Gush, hehe. 


20. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?

Richard och Sandra, men det blev inte riktigt så. Bara nästan…


21. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
California, here we come! …Home is where the heart is. Jag kan trivas var som helst om jag bara har mina nära och kära i närheten.


22. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Haha, där fick du allt - Jag har funnits hela tiden. Men det gör inget att du inte var övertygad, för du har gjort goda saker mestadels och det är bara det som räknas. Nu är det feeeeeeeeest.


23. Om du bara får välja en egenskap per person, vilka egenskaper tycker du att du har ärvt från din pappa, mamma och deras föräldrar?
Pappa – utseendet, Farfar – berättandet, Farmor - andligheten, Mamma – humöret, Morfar – busigheten, Mormor – formerna

24. Vad skulle vara det godaste att äta just nu?
Choklad, men jag vill inte äta det nu, eftersom jag vill gå ner i vikt.

25. Vilka personer vill du ska svara på de här frågorna
Alla som läser det här och vill ta sig tid.

Har du träffat slaven?

Egentligen uttalas det inte slaaaven, eller slaaven eller ens slaven. Man ska säga det så fort så a:et nästan inte hörs. Slven. Kanske inte ens e:et hörs om man säger det riktigt fort. Slvn. Och gärna kan man uttala det med ett argt grymtande läte. SLVN!

Ungefär en gång i månaden, i bästa fall varannan månad förvandlas jag under två dagar till SLVN. Jag är lättirriterad och stressad för minsta lilla. Alltid är det någon som ber mig göra något. Alltid är det nån som lämnar mjölkfläckar på soffbordet.

"Jaha, då får väl SLVN torka upp det då!" domderar jag och stampar med hälarna när jag hämtar trasan i köket. Och naturligtvis har ingen bytt trasa fast den luktar unkas.
"Jahha, vilken tur att SLVN kan ta fram en ny   Rrren   och   fRRräsch   tRrasa   då!" gormar jag.

Alla skakar bara på sina lata huvuden. Det är sååå bekvämt för dem att SLVN är här igen. De ler bakom min rygg, fnissar lite tills de får nog och fräser åt mig att sluta skrika.

Fast några dagar efteråt brukar vi allihop skratta åt den där slaven som dyker upp i vårt eget fina hem. Nån kan till och med göra en riktigt bra imitation av slavens hetsiga rörelser.

Regn

Jag längtar efter regnet, älskar den friska luften som jag kan andas efter regnet. Nu känns det kvavt, varmt, sömnigt och hypnotiskt.

Kanske vi sover i tält inatt, det kanske svalkar gott. Om det inte blir regn förstås, för jag kan inte lova att det håller tätt. Då får vi väl flytta oss till stugan.

Funderar starkt på att göra korsdrag i sovrummet och se några OC-avsnitt i sängen. Orkar inte så mycket annat just nu.

Trevligt idag att hälsa på min f.d. klasskompis och att vara på dansföreställning. Fjäril lät sina vingar sväva och var underbar att beskåda som vanligt. Nu hade hon lärt sig ett särskilt duktigt dans-minspel. Jag tror att många blickar drogs till henne. Fjärliln vingad syns på Haga, mellan dimmors frost och dun, sig sitt gröna skjul tillaga, och i blomman sin paulun...bounce, bounce!


LOVE

LOVE

Sänder Amor, Love, Amour, Liebe, Amore till dig 


Tack Ravn och Richard, kramar!

Sagostenen Aventurin

Aventurinen:

· ger harmoni och frid
· lindrar oro och ångest
· stärker synen och intellektet
· är bra mot psykosomatiska sjukdomar
· skapar lycka och glädje
· bra vid meditation och visulering
· bekämpar rädslor
· drar till sig pengar och ökar chansen till framgång
· ger mental kraft


Tejeträff

Kära syster och jag ska sova över hos kära maami. Vi ska äta köttfärspaj, ta ett kvällsdopp i poolen, se två filmer (en sorgslig och en komedi).

Det blir en riktig tejeträff, precis som när syrran gick i mellanstadiet och de brukade ha tjejträffar hos varandra. Så blev det dags för tjejen med dyslexi att bjuda hem alla tjejerna, men hon blandade ihop boksaven e och j, så tjej blev teje. Supergulligt! Och efter det hette det alltid tejeträff i syrrans klass, och det coola ordet spred sig för att stanna kvar i vår familj.


Bubbelpool

Idag  har jag gjort en ugnspannkaka som vi ska ta med oss till bubbelpoolen. Åh, vad mysigt vi ska ha.
Min mami har bakat bullar som hon ska ta med sig. Oj, vad gott!

Min lilla Månros har varit febrig och ledsen, min lilla Prins likaså. Hoppas att de känner sig lite gladare och piggare nu. Jag skulle vilja att alla på hela jorden mådde bra, men de här två är speciella för mig så jag önskar med hela mitt hjärta att de snart får mycket lycka i sina liv. Ska krama om dem senare.


På visit

Idag tänkte jag tvinga iväg oss att besöka lite folk, det är så skönt att bara vara hemma, men vänner ska man ta vara på.

Min mamma berättade en liten anekdot om en man som fyllde en hink med stora stenar. Så frågade han:
   "Är det fullt nu? Ja, det är det."
   Så hällde han i grus också i hinken. Det fick förvånansvärt också plats. Mannen sa:

   "Är det fullt nu? Ja, det är det"
   Så hällde han sand i hinken. Det fick plats, och mannen undrade:
   "Är det fullt nu då? Ja, det är det"
   Så kokade han lite kaffe som han provade hälla i. Han blev förvånad när det också fick plats.

Vad kan man lära sig av den här anekdoten? Stora stenar är basbehoven, grus är det vi vill göra, sand är alla små måsten vi har, och kaffet då? Det finns alltid tid för en kopp kaffe med en vän.



 



A sunny day in Disneyland

Från den stunden vi kom hit till jorden, vi möttes av sol ovanför.

Finns mycket mer än det du och jag ser, mycket mer än vi känner och hör.

En kärlek som är oändlig, men så lite som vi kan förstå.

Och den sol som gick ner någon annanstans ger ett gryningsljus att förlita sig på.

I en värld full av liv, allt förenas här som en cirkel sluts av kärlekskraft.

Alla har en plats, allting har en mening. Det är vår värld, en värld full av liv


Du har blivit så vacker

Det har varit födelsedagsfirande och festival och möhippa. Jag har haft jättekul. Det underligaste jag var med om var när Moffe kom fram till mig, strök med sina fingrar över mitt ansikte och sa: "Åh, vad slät du har blivit, har du lyft dig? Vad har du gjort? Du har blivit så vacker." Jag svarade att jag inte hade gjort nånting, att jag var lycklig och att det kanske var därför jag var så vacker. Vi pratade i fem minuter om vad vi gjorde nu för tiden och han upprepade fem gånger: "Men vad roligt att se att du har blivit så vacker." Jag tackade och log. Sedan började jag tänka: "Han måste ha tyckt att jag har varit FRuktansvärt ful innan..." Själv tycker jag att jag ser ungefär likadan ut som jag gjorde för sju år sedan då vi träffades sist. Tankarna i mitt huvud började leka och busa. Det började bli lika komiskt som om han hade sagt: "Men vad roligt att se att du har lärt dig gå igen." eller "Men vad roligt att se att dina fingrar har vuxit ut igen." Hehe!