mycket sen sist

Jag har varit engagerad i en massa saker. Vi har jobbat som Jack Sparrow och Elizabeth Swann i en klass 7. Jättekul!

Har skrivit manus för att även jobba på en 40-årsfest nästa lördag.

Har varit på marknaden och sålt böcker och run-amuletter igår och idag. Ska dit imorgon också.

Vi fick tre nya kompisar som har lärt oss marknadssnacket:
"Har du spräckt nollan än?" (=har du sålt något ännu?)
"Har du haft nåt släpp idag?" (=hade du nån period där det först var väldigt lite folk, och sedan kom det jättemånga?)

Vi står bredvid en snubbe som säljer sugarblock, eller svampar som har jättebra uppsugningsförmåga. Oj, oj, oj, när han "demar" =demonsterar sin produkt så kör han samma sak varje gång om och om igen. Jag kan det utantill, och kommer förmodligen att rabbla det inatt när jag sover. Men killen är duktig och har hittills sålt för över 10 laxar.

Jo, och så ska man ha genomskinliga påsar till sina produkter, för då går folk som köpt omkring och gör gratis reklam. Och om en har köpt så vill ingen annan vara utan.

konsten att lämna tillbaka en bok på biblo

Igår var jag på återträff med gamla klassen. Trevligt! Men jag kan bli så himla trött efter såna där tillställningar då man ska vara socialast i världen och berätta vad man gjort det senaste året. Skönt att det är ett helt år till nästa gång.

Idag åkte jag till biblo för att lämna tillbaka en bok som skulle ha lämnats tillbaka... säg det inte till nån, vill inte bli hemsökt av någon arg biblotekarie... 20 april.

När jag kom fram upptäckte jag att jag glömt boken hemma. Så det verkar vara det svåraste i världen att förflytta denna bok till sitt hem.

Ska göra ett nytt försök någon dag. Jag kan ju alltid hävda att jag minsann var bombis på att det var 20 april 2008 som den ska lämnas tillbaka.


har börjat plugga

Igår startade fantasy-kursen. Det var riktigt skojigt att det fanns några som såg så typiska ut, precis som jag hade förväntat mig. Killar med långt hår som kunde typ alla fantasyböcker utantill och var inbitna rollspelare.

Ett gäng bibliotekarier var också där.

Och så en smått jobbig tjej som sökte varje ögonblick att överbevisa läraren.
"Men, det stämmer ju inte, för jag vet en bok där det faktiskt finns saker i den primära världen som inte finns i den sekundära..." och dessutom kläckte hon ur sig kvällens pinsammaste kommentar till läraren:
"Kan inte du läsa facklitteraturen och återge den, så kan vi ägna oss åt att läsa skönlitterära böcker och se film"
Läraren svarade snällt att det tyvärr inte gick. Att det finns vissa bestämmelser på universitetsstudier, att man måste läsa cirka 1000 sidor facklitteratur och cirka 2000 sidor skönlitteratur, att vi skulle vara tvungna att träffas varje dag om han skulle hinna återge allt...

Första träffen var givande. Vi delades in i grupper och fick göra en fabel, dvs ett kort sammandrag av en typisk fantasyroman. Och sedan diskuterade vi det och läraren gick igenom fler typiska drag och ingredienser.

Jag har en skada. Lärde mig allas namn. Syrran var helt förvånad.
"Men han då som satt snett mittemot oss?"
"Markus, och bredvid honom Mikael"
"Och den där lilla tysta?"
"Ja, du menar Lisa"


projekt dokumentation

Har varit och lånat två gamla fotoalbum där det finns bilder på min mormor och morfar som unga. Deras syskon finns också med och deras barn. Min mamma som pytteliten.

Ju äldre fotona är, desto intressantare blir de. Och vilka livsöden. Jag ska skanna in foton och lägga in på datorn. Sedan kan det hända att det blir en roman...

Om jag bara hade hur mycket tid som helst att skriva så skulle jag vara nöjdast i världen. Men det är så många andra världsliga saker som stör.

Mannen är och tittar på en bil. Ja, vi hade två bilar, och ja, båda gick sönder samtidigt. Nu har han cyklat till jobbet i några veckor, och så har vi lånat bilar lite då och då för att kunna storhandla. Men nu bara MÅSTE vi ha en egen bil.