Tog livet av mig ...lite grann

Ibland tar man livet av sig på internet, raderar sig från alla möjliga sidor och forum. Andra gånger tar man bara livet av sig lite grann. Som jag då. Mitt förhållande med Facebook var kort och inte ens intensivt. För det första visste jag inte riktigt vad jag skulle göra där, för det andra hade vänner till mig varit där och tagit sig därifrån, för det tredje tisslades och tasslades det om att Facebook äger rättigheterna till vartenda foto man lägger upp där, för det fjärde tänkte jag att det kanske ligger en sanning i att detta är en sorts registrering av människor som kan komma att användas emot mig. Jag föredrar att vara relativit anynom.

Om man har slickat på ett frimärke så får man en bitter eftersmak i munnen. Jag har inte slickat på något frimärke och ändå plågas jag av den där äckliga smått oljiga beska smaken hela tiden. Men, men det finns alltid något positivt. Ingen idé att äta godis eller bullar, allt smakar lika äckligt, så jag kan lika gärna äta en burk med minimajs. Så jag har gått ner 4 kg på 2 veckor. Det börjar bra.

Var Elizabeth Swann igår på två olika fester. Succé. Folk nästan klängde på mig och Jack Sparrow. Och jag uppskattar att emellanåt bli dyrkad och beundrad. ;-)

inredning

image103

Klicka på bilden om du vill inreda ett rum utan att behöva använda fysisk energi och pengar. Jag vet nog att jag måste fortsätta måla väggarna här hemma, men idag är jag sååååå trött. 

En sak som irriterade mig när jag skulle inreda Åhléns hem var att jag inte fick måla om gungstolen och skåpet.  

Blomman berättar

Idag sa jag till Blomman, soon going to be 3, att vi skulle gå till biblo, varpå han svarade: "Mamma, de hete inte BLIBLO, de hete BLIBLOTEK."

Så tittade han på en massa böcker. En med dinosaurier skulle han eventuellt vilja låna, men den var för spännande så det blev fyra lite mindre farliga böcker.

Nu sitter han och kollar i alla dom där leksakstidningarna som vår brevlåda tokbombas av så här i jultider. Pojken måste vara väldigt rik, eftersom han ska köpa i princip allt.
Blomman: "Ja ka döpa en tånn, å en tånn, å en tånn, å dåttå en tånn ka ja döpa."

De som har följt Blommans uppväxt vet att han har legat inne på sjukhus många gånger vid förkylningsastma. Undrar om det finns fler barn som älskar sjukhuset. Så fort han känner sig minsta lilla krasslig säger han med sin ömkligaste röst: "Jag ä tuk, vi måtte åka ti tukhuset." Och så vill han förstås leka där med alla deras roliga grejer, och bygga med deras roliga pussel och se deras roliga filmer och busa nere i entrén och lekavdelningen. Det är en tröst för mig att veta att han trivs där. Kanske han trivs så bra så att han en dag blir en välbetald läkare som bjuder sin kära mamma på utlandsresor.

Och alla som känner barn vet att medan jag skrivit detta så har han förflyttat sig från golvet och leksakstidningarna. Nu står han på en av köksstolarna och häller flingor och mjölk i en skål, och så säger han: "Åååååh, mamMAAA! Kom å kolla på min golv." Så nu blev det bråttom för mig.

renovering

Det är så mkt som ska renoveras, och det går framåt, om än sakta...

En av de viktigaste renoveringar är inom mig själv. Den är också svårast. Lättare att måla en vägg eller till och med att kakla toaletten. Kostar också mer att renovera inombords. Inte när det gäller pengar, men när det gäller energi...

Saknar honom...

Jag affirmerar: "Jag är mottaglig för att pengar ska rulla in."

Amor och Psyke diskuterades på fantasy-kursen. Det var gör-svårt. Vad menas egentligen? Är de halva utan varandra? Är de känsla och logik först när de är tillsammans? Jag fattar icke...


Robert Hanna - oh, my son

Detta är en kille som snart kommer bli mycket känd...

Dessutom har min "son" en extraordinär personlighet och karisma. I hans närhet känner man sig speciell och viktig. Ja, han kan konsten att lyfta människor.  

Klicka på bilden och lyssna på hans demos.

image102

mord

Idag undviker jag att städa, trots att det verkligen behövs.
Jag kan till och med skriva en lång blogg för att tiden ska gå och jag ska slippa städa.

Först kan jag berätta att om man har torrhosta så är det inget bra förslag att dricka varm choklad. Det ger tyvärr bara mer hosta.

Så kan jag berätta att det har skett mord i mitt kök. Först fanns det några stackars bananflugor och sedan fanns det en satans många bananflugor. Och fort ökade mängden. Då kom jag plötsligt på ett knep för att överlista dom. Jag studerade dom noga och uppmärksammade vilka ställen dom helst ville slå sig ner på. Antog att det just där var lite smuts som dom förmodligen gillade. Då tog jag fram disktrasan och torkade, men sparade ett litet ställe vid diskbänken. Jag väntade ett tag och snart samlades hela gänget på just den fläcken. Sen tog jag helt sonika fram dammsugarn och vips var det tomt. No more bananflugor. Så nu är jag alltså skyldig till mord... Nej, nej, öh... det var inte jag... Nej, jag var aldrig där, öööh... och om det är någon som tycker sig ha sett mig på mordplatsen så har dom väl antagligen bara dålig syn och då uppmuntrar jag till ett besök hos optikern i stället för att dra fram Sveriges Rikes Lag och slå upp Brottsbalken.

Fortsätter undvika att plocka upp en massa leksaker och vika tvätt och tömma diskmaskinen och diska pannor.

Jo, jag kan berätta om en sak jag gjorde när jag var liten. Fast det var inte min idé, det var min kusin Marita som introducerade det hela. Vi tog små bitar av hushållspapper, blötte dom och kastade upp dom i taket. Det såg jättekul ut när dom fastnade där. Men en gång glömde vi att plocka ner dom och då blev det fläckar i taket. Min pappa var inte alls glad, och allt detta påminde han mig om när han förra veckan hjälpte till att spackla tv-rumsväggarna och jag berättade att vi skulle måla taket innan vi tapetserar.

Mina kusiner var väldigt påhittiga. Susanne lärde mig att baka ett sorts tunnbröd med mjöl, vatten och en aning salt. Och det var ju jättebra, förutom att vi inte använde stekpanna utan i stället stekte bröden direkt på plattan. Min mamma blev inte glad.

Jag och Sussis lillasyster Märit brukade plocka rabarber och lägga i en sträng på vägen. Vi hoppades att någon bil skulle sladda en aning på de halkiga rabarberna. Det var aldrig någon bil som sladdade. Men jag minns hur sött det var att hon sa "En rabarb, flera rabarber". En annan gång fångade vi varsin groda och lät dom tävla. Vi hejade på dom "Heja, lillgrodan!" Men vårt vanligaste bus började av en slump. En dag blev vi oskyldigt dömda för att ha knytit ihop alla handdukar och morgonrockar. Hm... undrar om det var Sussi och hennes kompis? I alla fall så blev min moster onödigt arg och just därför upprepade vi detta ungefär varenda gång jag hälsade på. 

Men själv minns min moster allra mest när jag av nån konstig anledning klättrade upp på deras tak och hävdade att jag inte kunde ta mig ner. Hon som var väldigt höjdrädd klättrade upp på en stege och lockade ner mig. Jag kanske inte var så himla snäll när jag liten. 

Jag och min kusin Majken bestämde oss en dag för att lura hennes farmor när vi var ute och rodde på sjön. Vi brukade ofta leka en lek som vi kallade "fyra syskon" där jag spelade storebrorsan och lillasystern, medan Majken spelade storasyrran och lillebrorsan. Vi låtsades att våra föräldrar hade dött och att vi inte längre hade någonstans att bo. Vi var på flykt och denna gången hade vi i leken hittat en båt och bar gamla kläder som vi hittat i en boda. När så farmor ropade på oss att det var mat, så låtsades vi att vi tappat årorna så jag offrade mig och kastade mig i vattnet för att bogsera båten till stranden. Farmor var sååå bekymrad om mig och brydde sig inte alls om Majken, trots att hon låtsades vara helt utmattad och "svimmade" i trappen.

Ja, vad ska jag göra nu när jag inte direkt har något mer att skriva om. Kanske prata med tinsel tills han inte har något mer att säga. Och sen då? Kanske jag fortsätter läsa texterna till fantasykursen, förmodligen i sängen och mest troligt somnar jag.
  


plötsligt fanns inget att skriva...

...så jag fyllde i en lista i stället

UTSEENDE:

[x] Jag är kortare än 160cm.

[x] Ibland tycker jag att jag är ful.

[x] Jag blir lätt brun.

[x] Jag skulle vilja att mitt hår var en annan färg.

[x] Jag har vänner som aldrig sett min naturliga hårfärg.

[ ] Jag har en tatuering.

[x] Jag har haft/ har tandställning

[x] Jag har glasögon/linser.

[x] Jag skulle göra en plastikoperation om det var ofarligt och gratis.

[x] En helt okänd person har sagt att jag är snygg.

[ ] Jag har mer än två piercingar.

[ ] Jag har piercingar på andra ställen än i öronen.

[ ] Jag har fräknar.


FAMILJ:

[x] Jag har svurit åt mina föräldrar.

[x] Jag har rymt hemifrån.

[ ] Jag har blivit utslängd hemifrån.

[x] Mina biologiska föräldrar är ihop.

[ ] Jag har ett syskon som är under ett år gammal.

[ ] Jag vill ha barn nån dag.

[x] Jag har barn.

[ ] Jag har mist ett barn.


HÄLSA:

[ ] Jag föddes med en sjukdom.

[ ] Jag har fått stygn på öppet sår.

[ ] Jag har brutit ett ben.

[x] Jag har suttit hos läkaren med en vän.

[x] Mina visdomständer har tagits bort.

[ ] Jag har genomgått en allvarlig operation.

[x] Jag har haft vattkoppor.

[ ] Jag har haft/ har astma.


SKOLA/JOBB:

[x] Jag studerar.

[ ] Jag jobbar.

[x Jag har somnat i skolan/ jobbet.

[x] Jag har missat mer än en vecka av skolan.

[x] Jag har stulit något från min skola/ arbetsplats.

[ ] Jag har fått sparken.


SKAMLIGHETER:

[ ] Jag har sagt "lol" i en riktig diskussion.

[x] Jag kan fortfarande börja gråta av Disneyfilmer.

[ ] Jag har pissat på mej av skratt.

[ ] Jag har fört konstiga grisljud när jag skrattat.

[x] Jag har gråtit av skratt.

[ ] Jag har limmat fast min hand i något.

[x] Jag har skrattat så att någon form av dricka kommit ut ur näsan.

[ ] Mina byxor har gått sönder på en offentlig plats.


RESANDE:

[x] Jag har åkt mer än 300 km på en dag.

[x] Jag har flugit.

[ ] Jag har varit i Ryssland.

[ ] Jag har varit i Kina.

[ ] Jag har varit i Japan.

[ ] Jag har varit i USA.

[ ] Jag har varit i Afrika.

[x] Jag har varit i Grekland.


FÖRHÅLLANDEN:

[ ] Jag är singel.

[x] Jag är i ett förhållande.

[x] Jag är förlovad.

[x] Jag är gift.

[ ] Jag har varit på en blind date.

[ ] Jag har blivit dumpad oftare än jag själv har varit den som dumpar.

[ ] Jag saknar någon just nu.

[ ] Jag är rädd för att bli övergiven.

[x] Jag har varit otrogen i ett förhållande.

[ ] Jag har skiljt mig.

[x] Jag har varit kär i någon som inte var kär i mig.

[ ] Jag har sagt att jag älskade någon och ljugit.

[x] Jag har sagt att jag inte älskade någon och ljugit.

[ ] Jag har sparat något från ett gammalt förhållande.


ÄRLIGHET:

[x] Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra.

[x] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra.

[x] Jag har smugit ut utan lov.

[x] Jag har ljugit om vart jag är för mina föräldrar.

[x] Jag har en hemlighet som ingen vet.

[x] Jag har fuskat i ett spel.

[x] Jag har struntat i ett prov.


ERFARENHETER:

[ ] Jag har tappat bort mig i min hemstad.

[x] Jag har sett en fallande stjärna.

[x] Jag har önskat då jag sett en fallande stjärna.

[ ] Jag har varit på en offentlig plats i pyjamas.

[ ] Jag har tryckt på alla knappar i en hiss.

[ ] Jag har sparkat en kille mellan benen.

[ ] Jag har varit på ett casino.

[ ] Jag har hoppat fallskärm från ett flygplan.

[x] Jag har lekt sanning eller konsekvens.

[ ] Jag har druckit en hel liter mjölk på en timme.

[x] Jag har krockat i en bil.

[x] Jag har medverkat i ett skådespel.

[x] Jag har träffat någon från internet i det verkliga livet.

[x] Jag har fångat en snöflinga på min tunga.

[x] Jag har sett norrsken.

[ ] Jag har suttit på ett tak på natten.

[x] Jag har aprillat någon.

[x] Jag har åkt taxi.

[x] Jag har ätit sushi.

[ ] Jag har åkt snowboard.


DÖDEN:

[ ] Jag är rädd för att dö.

[ ] Jag hatar begravningar.

[ ] Jag har sett någon dö.

[x] Någon nära till mig har försökt begå självmord.

[ ] Någon nära till mig har begått självmord.


MATERIALISM:

[ ] Jag äger mer än 5 rap CDn.

[ ] Jag äger en iPod eller mp3-spelare.

[ ] Jag har en ohälsosam relation till anime/ manga.

[ ] Jag äger många dyra designerväskor.

[x] Jag äger något från H&M.

[ ] Jag samlar på serietidningar.

[ ] Jag äger något från Benetton.

[ ] Jag äger något jag har köpt på E-bay.

[ ] Jag äger något från Diesel.


RANDOM:

[x] Jag kan sjunga så bra att andra kan lyssna på det.

[ ] Jag har stulit en bricka från en snabbmatsresturang.

[x] Jag har lätt för att öppna mig för nya människor.

[ ] Jag ser på nyheterna.

[ ] Jag dödar inte insekter.

[ ] Jag svär ofta.

[ ] Jag sjunger i duschen.

[ ] Jag är en morgonperson.

[ ] Jag betalade för min rington.

[x] Jag är petig med grammatik.

[ ] Jag är en sportfanatiker.

[x] Jag tvinnar mitt hår mellan mina fingrar.

[x] Jag är bra på att baka.

[ ] Min favoritfärg är vit, ljusröd eller ljusblå.

[ ] Jag skulle kunna ha pyjamas på mig till skolan.

[ ] Jag vet hur man skjuter.

[x] Jag är kär i kärleken.

[x] Jag skrattar åt mina egna skämt.

[ ] Jag äter snabbmat varje vecka.

[x] Jag är bra på matematik.

[ ] Jag tror på spöken.

[ ] Jag kan inte sova om det finns en spindel i rummet.

[x] Jag är väldigt kittlig.

[ ] Jag älskar mörk chocklad.

[ ] Jag spelar dataspel och/ eller TV-spel.

[x] Jag är bra på att minnas ansikten.

[x] Jag är bra på att minnas namn.

[ ] Jag har ingen aning om vad jag vill göra resten av mitt liv.


Captain Sparrow

Vi har jobbat på en fest för 5 tjejer som fyllde 40 år. Superkul !

På torsdag ska jag till studievägledaren och kolla upp om det tar hundra år för mig att plugga vidare till en annan examen... Om det inte tar hundra år så hoppar jag gärna på. Gillar att plugga.

Fantasykursen går bra, förutom att vi skulle läsa en smått tråkig bok där man räknade upp tusentals fantasyförfattare och alla deras verk. När jag lydigt hade läst nästan halva boken under flera timmar, då jag ibland råkat somna mitt i allt, så skumläste jag andra halvan på 5 minuter. Finns väl ingen anledning att slösa bort mitt liv på att läsa en bok som inte ger mig något.

Jag som var bjuden på bio av en yngling... vi missade filmen, det var sista visningen ikväll. Nåja, vi får väl se den hemma sedan och äta något smaskigt. 

Jag gillar hösten. Härliga färger. Träden gömmer liksom hemlig poesi överallt. Till och med på marken.