sjukhuset

Inatt har vi sovit på sjukhuset. Blomman hade aningen tungt att andas så vi åkte in igår så han fick "ventilera" som Mr. Depp sa. hahhahahahah! "Vi har varit här några gånger tidigare och så har han fått ventilera." (Jag kallar det inhalera.)

Skönt att vara hemma igen iaf.


Provtryck

Fick provtrycket till boken och det var en underbar känsla att få hålla i sin första bok. Den var som en nyfödd bebis.

Tur då att en barnmorska hörde av sig idag och var intresserad av ett möte för att sedan eventuellt köpa in några exemplar.

:-)

Livet är härligt

Efter en svacka händer det att jag tycker att livet är härligt, det är därför jag härdar ut.

Just nu känns allting bra.
* Blomman har varit ensam på förskolan, ätit där och sovit där.
* Provtrycket kom idag och boken kommer om nån vecka. Magnifikt!
* Syrran och mami ska hälsa på Fjäril. Bra att hon slipper vara helt utan family.

Kram till alla och till mig själv (jag sparar kramen jag fick av mig till nästa svacka, för det är då jag behöver den som bäst)

svacka

Hamnade i en liten svacka, försöker fortfarande kravla mig upp.

Igår misskötte jag min kropp aningen omedvetet, åt slarvigt, solade, blev grymt törstig, drack två cider i stället för vatten. Vaknade med lätt huvudvärk, drack två koppar kaffe.

Någon timme senare skulle jag hälsa på föräldrarna, la mig ner på marken och spelade död, sprängande huvudvärk som gjorde mig illåmående.

Fick två panodil, resorb, vilade. En timma senare blev jag människa igen och käkade två mackor "mammas bröd" med korv och gurka.

Är "huvet dumt får kroppen lida", brukar man säga. Kanske borde det i detta fallet vara: "tycker man att ens kropp är dum så får huvudet lida."


träningsvärk

Blomman har börjat på förskolan, och jag har träningsvärk i armarna av att ha fått bära honom den första kvarten varje dag innan han tinat upp och vågat börja leka. Det har gått bra och han har lärt sig namnet på några av de nya kompisarna.

En av de roligaste sakerna har inträffat. Boken har gått till tryckning. Yay!
Snart är det dags att börja försäljningen. ;-)



sooolen

Har varit och solat och färgat håret aningen mörkare på Mr. Depp.

Längtar till sommar och sol.

I morgon ska jag till min nya elev och räkna matte C. Det ska bli roligt.


Min Mr. Depp

Vid den tiden då det begav sig, när Aventurin hade sin julkalender, kom det sig att en kommentar anlände från en hemlig beundrare som hade hoppats eller trott att sista luckan skulle bestå av Aventurins Mr. Depp.

Nu var det inte så.

Men här kommer bilden i stället då, speciellt för dig hemliga beundrare.

mr.depp


Rapport från en hemmafru:

Steg upp, drack kaffe, satte in hårrullar...

...åkte till biblioteket och lät Blomman låna tre barnböcker, smög runt i biblo och lade ut ett visitkort på varje tomt bord (med adress till hemsidan där man snart kan läsa att boken är utgiven), lånade fyra stycken relativt nya filmer för 20 kr/st, 3 dagars lånetid...

...åt middag utan kolhydrater, gick en promenad, fortfarande hade jag hårrullarna i håret med en sjal på huvudet...

...drack kaffe hos min mamma och mailade angående en klädhängarställning till Fjäril...

...kom hem och tog ut hårrullarna, har lockigt hår...

...hjälpte tinsel med hans novell som var mycket välskriven och hade intressant story, undrade för mig själv varför han inte vill ge ut nåt av det han skrivit, men frågade inte, eftersom jag vet att han är lite tjurig när det gäller sånt...

...pratade med Fjäril om vad hon vill ha i födelsedagspresent. Den lilla godingen räknar sina levnadsår från den månad hon blev till, så hon har sin födelsedag 9 månader innan vi andra tror att hon fyller år...

...läste allas bloggar, skrev en blogg, loggade ut från blogg.se...

Hemma igen

Då är jag hemma.

Kändes lite sorgligt att krama om Fjäril. Får inte se henne på 3,5 månad. Kommer sakna, sakna, sakna. Men det roliga med det hela är att vi har ingått en pakt. När vi träffas måste vi ha nått våra målvikter. Den som har nått sin målvikt får en belöning och den som inte har gjort det får ett straff. Båda kan förlora, båda kan vinna.

Belöningen har vi inte klurat så mkt på än, men straffet blir nog att i bikini, målad mustasch och ett ögonbry gå runt på en restaurang och fråga alla gäster om de är nöjda med sin mat. Jag vill verkligen nå målvikten.

Sthlm

Sticker till Sthlm en sväng. Hoppas också att jag ska hinna träffa Rillos i dessa stressiga dagar.


Man blir då inte rik i alla fall

Snart trycker jag och syrran upp vår första bok. Det är mycket arbete kvar efter att man skrivit all text och redigerat. Och inte blir man rik heller, men det spelar mindre roll. En del människor måste helt enkelt ge ut böcker, kosta vad det kosta vill.

Jag har varit lite världsfrånvänd i flera dagar. Skrivit och redigerat och skrivit. Det är det värt.

Grattis jorden!

Hur förklarar man för barn vad nyårsafton är? Kanske man kan säga att jorden har födesledag. Grattis jorden, nu är du 2007 år.

Men det stämmer inte alls. Tideräkningen är ett mänskligt påfund, och som syrran sa: "Det är nåt lurt med den där kristendomen. Om de nu hävdar att allt började med Jesu födelse den 25 december år 0, varför är inte nyårsafton på juldagen då?"

Och jag kan inte påstå ens för barnen att jorden fyller 2007 år, när den i själva verket är 4,6 miljarder år gammal.

Men allt beror på när man börjar tideräkningen och hur långt man bestämmer att varje år är. Kineserna har en helt annan tideräkning än vi har.

Så nu kan jag bestämma att jag är 17 år. För min tideräkning började för 17 år sedan.