Balquin

Jag pratade i sömnen och sa bland annat "Balquin". Vad är det? Googlade och såg att man kan heta det i efternamn. Men varifrån har jag fått det? Det måste betyda något.

Har skrivit böcker i några dagar. Det är såååå härligt och emancipatoriskt. Hehe!

Blomman äter penicillin mot lunginflammation, men febern är borta nu och han orkar leka igen.

Imorgon kommer syrrans familj hit och firar nyårsafton med oss. Det blir förrätt, varmrätt och efterrätt. Och så hörde jag talas om Galliano, vilket jag inte tror att jag kommer att smaka. Sist blev jag så dålig så jag fick heta Galliano i efternamn i några veckor. 

feber

Blomman fick feber på julafton. Föräldrarna satt på mattan och ville leka med hans nya leksaker, men han orkade inte. Då plockade föräldrarna undan leksakerna och såg film i stället.

På juldagen var Blomman relativt frisk och lekte med kusinerna.

Och idag vaknade han med feber igen. Har ätit alvedon, men febern håller i sig. Stackars liten.

God Jul

Öppna sista luckan i kalendern.

Se hela julkalender 2006 när den är öppnad.

Glitter

En dag slölyssnade jag på radion. Programledaren ringde upp en flummig poet som skulle välja ett favoritord. Jag blev så full i skratt.

"Aaa, då väljer jag "glitter", för såna modernitetsord som "brus" och "språl" kanske många tycker är lite gråa och tråkiga. Men det är de inte alls. Alla dessa ord handlar om en spridning och därför är de så vackra. Men modernitetsorden "bruuuuus" och "språååål" var mina favoritord förut och nu har jag blivit less på dem, så därför väljer jag "gliiiittttter"."

Öppna
dagens lucka i julkalendern.


Spyless på reklam

Jag vet inte hur det fungerar, men jag har vid detta laget raderat hur många reklamer som helst i denna blogg. Jag hittar dem alltid på samma ställe, som kommentarer till bloggen "Lista på böcker jag planerar att skriva". Vem är det som lägger in dessa reklaminslag? Har nån annan varit med om samma sak. Nu plockar jag iaf bort nyckelorden från den bloggen och hoppas att jag därmed slipper dessa irritationsmoment.

Dagens lucka.

Nytt sovrum

Oj, oj, oj, vad vi har städat. Julgranen är på plats och överfylld med pynt i alla färger. Längst nere ligger stora kottar. Förresten, vad är det för likhet mellan en mörkyad man och en julgran? ...båda har färgade kulor i grenen.

Nu är sovrummet helt klart, möblerna är på plats och Blomman leker på golvet med bilar och lego och djur.

Det blev att vi var tvungna att städa hallen också, en dominoeffekt.

Dagens lucka kan man öppna nu.

Att tugga tuggummi...

Jag läser en mycket intressant bok som heter "Kreativitet". Första kapitlet definierar en skillnad mellan aktivitet och handling. Aktivitet är skadligt, helt utan mening och exploderar från något förflutet. Handling är kreativt och spontant. Denna definiering var något helt nytt för mig, men jag är intresserad av att öppna mina tankar för att se detn minimala skillnaden som författaren ser. 

Handling kommer ur ett stilla sinne, medan aktivitet kommer från ett rastlöst våldsamt sinne. Vi slösar bort nittio procent av energin på dumma aktiviteter som exempelvis ätande när vi inte är hungriga. Men vi skulle inte kunna fortsätta att äta på det sättet eftersom vi skulle spricka till slut. Därför har vi hittat på substitut som att röka och tugga tuggummi. Det är falska livsmedel, utan näringsämnen, oerhört våldsamma.

Vi maler med tänderna som våldsamma djur när vi tuggar tuggummi. Och vi är helt omedvetna om vad vi gör.

För mig låter det där sista överdrivet, men ändå har jag inte velat tugga tuggummi sedan jag läste det. Det kan ligga en sanning i det. Och jag fick senast igår veta att jag inte är någon nutidsmänniska. Tydligen lever jag i dåtiden och i framtiden, men saknar förmåga att leva i nuet. Så min plan är nu att släppa alla aktiviteter och koncentrera mig på handling i stället.

Öppna
dagens lucka i julkalendern.


kalas

Seriffen fyller år, och vi har haft kalas. Ätit en massa kakor och bullar och tårta.

Dagens lucka

...livet...

Igår kväll kände jag att jag måste satsa stenhårt på författarskapet. Vad jag vet så har man bara ett enda liv, och då gäller det att göra det man helst av allt vill. Så idag skriver jag för fullt igen.
 
I övrigt kan jag nämna att jag fortfarande har ont i ryggen där jag haft ont sedan i slutet på juli. Förstår inte riktigt varför.

Jag tvättar kläder och känner mig duktig.

Sovrummet behöver lister nu och sedan flyttar vi in.

Dagens lucka i julkalendern.

stress

Idag åker Fjäril.

Sorgsligt, och stressigt.

Hur ska det kännas utan henne?

Tillägnar
dagens lucka till älskade Fjäril.


trött, tröttare, tröttast

Fixade så jag blev ledig från jobbet, pga trötthet. Underbart att chefen tycker att jag är chefen.

Det är allt socker som gör mig så trött, snart ska jag skärpa mig igen, må bra, vara pigg och dessutom trimma kroppen igen.

Nu ska de sista tapetvåderna upp. Skönt.

Dagens lucka.


Hotell Aventurin

Då har jag öppnat ett litet kur- och semesterhotell i Oberstaufen med vackra slott i närmiljön. Varsågod att besöka hotell Aventurin.

Och öppna dagens lucka också.

Disco

Sovrummet är snart färdigrenoverat. Tapeterna ska upp idag och så invigs rummet mest troligt på lördag med Seriffens disco. Sedan flyttar vi väl in sängen igen. Det är rätt så trångt att sova i tv-rummet.

Dagens lucka.

Både roligt och tråkigt

Fjäril ska flytta till Estocolmo. Jag kommer att ska sakna på henne. Vill att hon ska vara nära mig, men samtidigt är jag glad för hennes skull. Några av hennes vänner bor där redan så hon kommer nog få det bra. Men ändå...

...jag då?

Vi får väl prata på MSN varje dag. Eller åtminstone flera dagar i veckan.

Varsågod att öppna
dagens lucka.

Böcker

Då har jag gjort layout på två böcker som jag och syrran skrivit. Hon ska skicka dem till en författare som hon fått kontakt med. Hoppas att han kan hjälpa oss på något sätt, för chansen att bli publicerad när man inte tidigare publicerat är snarlikt nära noll.

Snart är det både kalas och jul här, så vi måste väl ge oss iväg och köpa presenter och paket.

Dagens lucka är klar nu.

Städning

Jag hade städmani igår, och det blev jättefint överallt.
Ska försöka framkalla känslan idag igen och städa ännu mer.

Öppna
dagens lucka.


Kloakråttan

Min kära lilla skrivarlya är granne med en toalett som är ur funktion. Nog tror jag att man kan påverkas av lukter. Det är väl därför jag har Peach Nectar att sniffa på då och då. Det är en sååååå underbar doft att jag kan bli tårögd av den. 

Ja, men nu stinker det en aning kloak från toaletten, så bli inte förvånad om jag snart skriver boken "Kloakråttan" som blir en bästsäljande deckare med skumma avsikter.

Jag vaknade lycklig trots att jag mådde lite dåligt på natten av allt vin. Så går det när man lägger sig innan allt är förbränt.

Snart ska vi fara och fira lilla papi som fyller år. Tror att vi ska bli bjudna på olika matpajer, namnam.

Blomman har börjat säga "Jag älskar dig", men han måste ha varit engelsman i sitt tidigare liv, för hur kan annars "Me likey" betyda "Jag älskar dig"?

Öppna
dagens lucka... ;-)

Wino forever

Jag och Mr. Depp sitter och drinkar vin. Har ni förresten hört om Johnny Depp's tatuering som han gjorde när han var tillsammans med Winona Ryder. Han lät tatuera in "Winona forever" på armen, kanske inte sååå klokt. Men mannen är smart. Efter att förhållandet tagit slut raderade han bort "na" så det numera står "Wino forever" på hans högra biceps. 

Du har väl inte glömt att öppna
dagens lucka?  

snart börjar kalendern

kalender

Detta blir framsidan på Aventurins julkalender 2006